РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ

09.04.2023 | Обавјештења

У Источној Илиџи 2. 4. одржано је Републичко такмичење у шаху. Име наше школе прочитано је међу шест најбољих школа које имају најбоље шахисте у Републици Српској, а неке од њих имају и европске прваке. Конкуренција је била изузетна. Тимови из Фоче, Бијељине и Теслића имају врхунске играче који се такмиче на европском нивоу, тако да њихова побједа на овом турниру није била никакво изненађење. 

Изузетно смо поносни на своје момке који су се добро носили са овако респектабилном конкуренцијом. Ово такмичење, које је уједно и прво озбиљно такмичење за наше младе играче, представља драгоцјено искуство и подстријек да наставе са својим наумом да буду шаховски професионалци. 

Захваљујемо се нашим пријатељима Бранки Челица, учитељици ОШ ,,Бранко Ћопић“ из Приједора, на пријатељском расположењу и добронамерним савјетима и подршци, као и Драшку Бабићу који је ставио на располагање своје слободно вријеме како би нашем тиму пренио своје врхунско знање и шаховске вјештине. Посебно смо захвални на донацији вриједних шаховских књига и приручника.

Захваљујемо се и ОШ ,,Вук Караџић “ из Бањалуке, са којима смо угодно путовали и које нисмо доживљавали као ривала, него некога са ким смо заједно збрајали побједе и правдали поразе, подупирали се о храбрили.

Захваљујемо се и нашој наставници Наташи Малинић, која је путовала с нама и учинила наше путовање и боравак у Сарајеву организованим и забавним.

Осим нашим ,,кућним“ пријатељима, захваљујемо се посебно координаторима Републичког такмичења, Славици Говедарица и Немањи Шипки, који су се на све начине потрудили да се осјећамо пријатно и добродошло. У томе су свакако успјели. С њима је наш боравак у Источној Илиџи био угодан и резултовао је новим пријатељствима.

Да љубав и пријатељство помијерају планине, управо су доказали Филип Шикман, Алексеј Ђукић, Лав Тута и Немања Мудринић. Њихово међусобно искрено пријатељство и њихова љубав према шаху, заразили су све које су дотакли и покренули лавину позитивних реакција, пријатељске подршке, добрих намјера и нових пријатеља, на шта смо нарочито поносни. 

Иако је наш тим био шести од шест тимова који су се такмичили, побједе које смо однијели су непроцјењиве. Нова искуства, нови пријатељи и мноштво подршке гарантују нам да ће тим напредовати, усавршавати се и догодине дати боље резултате. Бити шести на републичком такмичењу значи бити шести најбољи тим у Републици. Момци, поносни смо на вас!