Они су стазу за собом посули цвијећем

28.05.2023 | Обавјештења

Ријетки овогодишњи сунчани дани инспирисали су наше матуранте да иза себе оставе уређено школско двориште. Видјевши особље како коси од дугих кишних дана забујалу траву, ученице Наташа Бабић и Миа Тадић дошле су на идеју да помогну особљу око уређења школског дворишта. Добивши одобрење и посебан алат, вриједне дјевојке ухватиле су се посла. Како је ентузијазам и полет лако преносив са човјека на човјека, вриједним дјевојкама придружило се још ученика. Немања Радиновић, Ђорђе Мршић, Бојан Праштало и Анел Хоповац џентлментски су се придружили другарицама и обавили „мушке послове“ – сакупљање траве, одношење врећа, уклањање камења из траве…, док су њима препустили уређивање цвијетњака. Своје баштованске вјештине радо су придружиле Мартина Матановић, Милица Ољача, Јована Ђенадија и Нела Чаушевић. Након одрађеног посла, дјевојке су спретно разрадиле план за наредни дан и тако употпунили уређење читавог немалог школског дворишта.

Помислио би неко да им је битно само да нису на настави, али кутијице цвијећа за сађење које су ове вриједне дјевојке у рукама донијеле наредног јутра, одају велику дозу несебичности и увјерења да постоји истинско осјећање радости и испуњености које долази из заједничког рада и постизања заједничких несебичних циљева. Ентузијазам, спретност, радост и осмјеси ширили су се школским двориштем и плијенили погледе пролазника. Ови ученици су стазу коју су прегазили посули цвијећем, а ми искрено желимо да им и стазе у будућности буду цвијетне и мирисне.

Драги наши матуранти, ХВАЛА ВАМ! Желимо вам успјешну и блиставу будућност, шарену и веселу као цвјетови које сте брижљиво засадили у школском дворишту.