МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ – РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ШАХА

19.03.2023 | Обавјештења

Како млади ентузијастични људи могу повратити вјеру у то да друштво још увијек није посрнуло до краја и да постоје млади који још увијек поштују праве вриједности и који су способни да се посвете вишим циљевима, показали су наши ученици осмог разреда. Наиме, четири ученика наше школе самоиницијативно су организовали шаховску секцију којој су се у потпуности посветили, улажући труд и своје слободно вријеме. Сваки дан након наставе четири дјечака, Филип Шикман, Немања Мудринић, Алексеј Ђукић и Лав Тута, у почетку стидљиво, појављивали су се на вратима школске библиотеке са шаховском таблом у рукама. Радознали погледи других ученика, који су у библиотеци били у пролазу, задржавали су се на столу са шаховским таблама. Понеко би и одиграо партију, али нико није остајао или се враћао са оним ентузијазмом и оном упорношћу с којима је поменута четворка из дана у дан савладавала шаховске проблеме, тражила најбоља рјешења, вукла најодлучније потезе. Нама, њиховој школи, задовољство је било пружити подршку онолико колико су могућности дозвољавале. Ученицима су обезбијеђене додатне, нове шаховске табле и фигуре и шаховски сат. 

Резултат њиховог труда и залагања јесте прво мјесто на Регионалном такмичењу из шаха које организује Друштво педагога физичког васпитања Пријеор. Такмичење је одржано у ОШ ,, Десанка Максимовић“ у Приједору. Наш тим, чији је капитен Филип Шикман, остварио је пласман на Републичко такмичење које ће бити одржано 1. 4. у Источној Илиџи.

Без обзира на пласман који остваре на Републичком такмичењу, ови ученици су већ побиједили. Побиједили су њихов ентузијазам, њихов труд, њихова љубав према шаху! То су вриједности у којима не могу бити поражени ни на једном такмичењу!