Дани отворених врата – „Водовод“ а. д. Приједор

29.05.2022 | Обавјештења

Поводом Дана отворених врата „Водовода“ Приједор ученици осмог разреда наше школе посјетили су просторије управне зграде Водовода, као и објекте предузећа (бунар у Туковима).

Имајући у виду значај питке воде у животу људи и важност њене заштите и очувања, намјера предузећа „Водовод“ а.д. Приједор јесте да упозна ученике са дјелатношћу „Водовода“, начином захватања и дистрибуције воде, управљањем системом водоснабдијевања, анализом воде, али и са начином и техникама проналажења и отклањања кварова на мрежи.

Љубазни радници свих одјела „Водовода“ на занимљив и сликовит начин приказали су своју улогу у цјелокупном процесу водоснабдијевања. Ученици су имали прилику да виде контролну собу, лабораторију, бунар у Туковима, али и да присуствују презентацији опреме техничке службе за проналажење и отклањање кварова. Према ријечима ученика, најзанимљивије им је било у лабораторији и на презентацији техничке опреме, јер су и сами могли да практично примјене технике којима се радници служе приликом провјере и анализе воде, односно проналажења и отклањања кварова.

Данима отворених врата Водовода присуствовало је дванаест ученика наше школе, а у пратњи наставнице биологије Јоване Пантић и библиотекарке Милене Анђић.

Посјетиоци су, као и прошлог пута, осим угодно проведеног времена, почашћени ужином и промотивним материјалом Водовода, а утисак који смо понијели јесте: БОГАТИ СМО – ИМАМО ИЗУЗЕТНО КВАЛИТЕТНУ ВОДУ И СИГУРНЕ ЗАЛИХЕ ВОДЕ ЗА, НАЈМАЊЕ, ПЕДЕСЕТ НАРЕДНИХ ГОДИНА!